Eemeli

Kuka on Eemeli?

Olen 26-vuotias Iitin kunnanhallituksen puheenjohtaja ja toisen kauden kunnanvaltuutettu. Asun Kausalassa avovaimoni kanssa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, pääaineenani valtio-oppi. Historia ja politiikka ovat kiinnostaneet minua lapsesta asti ja se kiinnostus vei minut myös opiskelemaan politiikkaa Lapin yliopistoon. Vapaa-ajallani harrastan urheilua eri muodoissaan. Jalkapallo ja jääkiekko ovat harrastuksista kaikkein rakkaimmat. Joukkuelajeissa olen oppinut myös politiikan tekemisen kannalta monia tärkeitä taitoja: yhteistyötä, muiden kunnioitusta ja luottamusta.

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa, koska haluan olla rakentamassa kestävämpää yhteiskuntaa, jossa kaikkien on hyvä elää. Minulle peruslähtökohta politiikassa on tasa-arvo. Meidän tulee huolehtia, että kaikilla ihmisillä on yhdenvertaiset mahdollisuudet rakentaa elämäänsä ja säilyttää uskonsa tulevaisuuteen. Yhteiskunnan epäkohtien korjaaminen motivoi minua eteenpäin.

Kevään eduskuntavaalit ovat ennen kaikkea tulevaisuusvaalit. Olemme suurten yhteiskunnallisten haasteiden edessä ja ilman uudistumista hyvinvointivaltiota on mahdotonta ylläpitää. Tarvitaan uutta ajattelua, yhteistyötä ja rohkeita avauksia, jotta voidaan vastata tulevaisuuden tarpeisiin ja uudistaa rakenteita kestävästi. Tarvitaan uusia osallistumisen tapoja ja vaikuttamisen väyliä, jotta kaikki saadaan mukaan rakentamaan kestävää tulevaisuutta.

© 2021 Eemeli Lehtinen